Stół ekspozycyjny z własnym chłodzeniem
Zalety:
- adaptacja obecnie używanych stołów na dziale rybnym
- chłodzenie blatu odbywa się na całej powierzchni ekspozycyjnej stołu
- bardzo duża odporność płyty chłodzącej na uszkodzenia mechaniczne związane z jego użytkowaniem
- małe zużycie energii ze względu na duży zasobnik chłodu
- możliwość dowolnego zestawienia stołów ekspozycyjnych
- duża wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne stołu i obudów
- chłodzenie nie zmniejsza powierzchni ekspozycyjnej stołu
- ekologiczny czynnik R404a
- zabezpieczenia układu chłodniczego po stronie niskiego i wysokiego ciśnienia
- zabezpieczenia termiczne silników
- wykonanie remontu (czyszczenie, prostowanie, wymiana kółek)
- płynna regulacja temperatury w zakresie od -10 do +10 °C
Budowa:
- stół wykonany w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, wyposażony w agregat chłodniczy
- w stole zamontowane koła obrotowe o podwyższonej wytrzymałości wraz z hamulcami
- konstrukcja stołu wzmocniona poprzez profile, na których znajduje się sprężarka wraz ze skraplaczem i automatyką sterująco-zabezpieczającą
- po stronie sprzedawcy, poniżej blatu znajduje się sterownik – termostat służący do odczytu temperatury płyty chłodzącej
- od strony klienta zamontowana została przezroczysta osłona o bardzo dużej wytrzymałości na zginanie
Dane techniczne:
- waga – 240kg
- wymiary – 2000 x 1000 x 1200mm (długość x szerokość x max wysokość)
- zasilanie – 380V
- max pobór mocy – 1,5kW
- Czynnik chłodzący – R404a
Przy stołach z chłodzonym blatem mogą być stosowane oryginalne opakowania na ryby, jak również tacki – formatki ze stali nierdzewnej, które pozwalają uzyskać niższą temperaturę produktu.
Adaptacja obejmuje stoły na świeże ryby, sałatki i ryby wędzone.